Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

node

TURER

Fredsvika ligger i hjertet av mange kjente severdigheter og insidertips. Opplev mangfoldet i Norge innen 1,5 time. Her er noen ideer til utflukter og innsidetips, vi gir deg gjerne en plass.

 

    

Atlanterhavsveien og Kristiansund

En by rett ved havet og en gate som kommer til syne i James Bonds «No Time to Die». Utsikten er spektakulær begge steder, uansett vær.

 
 


Eiksdalsee og Alm

Eikesdalen har en ferskvannssjø i sentrum, som er omgitt av fjell opp til 1800 meter høye. Den leder langs innsjøen og i enden er det den imponerende Mardalsfossen, med 297 m fritt fall en av de høyeste fossene i Europa. En passvei (kun åpen om sommeren) fører til en alm, hvor ost og smør kan betales. Tilbake over Sunndalsøra er dette en uforglemmelig rundtur.

 

  

Innerdalen i Sunndal

Norges vakreste dal med kafé med utsikt over Innerdalstårnet, som kan bestiges om sommeren. Den har en innsjø og gaten er tilgjengelig for barnevogner.

 

 

.

Trollstigen og Andalsnes

En vei som går i sikksakk oppover fjellet med en utrolig utsikt over dalen (kun åpen om sommeren). I Andalsnes er det gangsti på plattform med utsikt over hele fjordlandskapet.

 

 

 

Åmotan foss

Det er mange vakre steder i Dovre Sunndal nasjonalpark, en av de mest ubeskrivelige er Åmotanfossen og Grøvudalen med Alm.I Vangshaugen kan du spise godt og nyte naturen.

 


 

 
 

Fredsvikhytta på Meisalfjellet

Familien vår har besøkt denne høymyren siden 1673. En liten hytte ble bygget her av onkel John B. Fredsvik i 1936 og brukes som tilfluktsrom under rypejakta. Dette platået kan nås til fots på en time fra parkeringsplassen på Meisalfjellet.

 

 

Aursjøvegen

Fjord til fjord-stien med tunnel og ubeskrivelig landskap er en spektakulær reise. Du finner et inntrykk her.
visitaursjovegen.no

 

 

 

 

Det er mange turmuligheter i regionen. Vi anbefaler at du tar med deg ullklær, regntøy og gode sko. Du kan leie termokanne, ryggsekk, kart, kompass etc. hos oss.
For guidede turer anbefaler vi romsdaladventure.com. Tommy og Renate Villa Vengetind går gjennom denne regionen hele året og kjenner de vakreste stedene.

 

 

Utflukter med bil og en 3-timers fottur
– Blånebu på Meisalfjellet
– Jordalsgrenda og Trolltind
– Gapahuk fra Kleppen på Eidsvågfjellet
– Gapahuken i Ranvika
– Dalsett, mange skogsstier til 2 forskjellige sitteplasser
– Jordalsgrend og Varghaugen
– Varghola i Eresfjorden
– Via ferrata i Eresfjord
– Mørkvatnet på Rød
– Raudsandvatnet
– Osvatnet sommer og vinter (utleie av kanoer og kajakker)

Turer for barnevogner og rullestoler
– Brandstad gårder i Øksendal
– Bersås mot Kleppen

Liker du sopp? Sopp, blåbær og tyttebær? Spør oss om de beste setene.

 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn